Implantologie & Reconstructieve Tandheelkunde – Praktijk voor Tandheelkunde en Implantologie "De Biezenkamp" – LEUSDEN

Implantologie & Reconstructieve Tandheelkunde

Implantologie & Reconstructieve Tandheelkunde

Het kan voorkomen dat uw gebit zijn functie verliest door het verlies of de beschadiging van een tand of kies. In dat geval kan een implantaat worden geplaatst. Een implantaat is een soort schroefje wat de wortel van een tand of kies vervangt. De schroeven zijn gemaakt van titanium of zirconium (zirconiumdioxide). Titanium en zirconium zijn lichaamsvriendelijke materialen die door het bot worden geaccepteerd. Na plaatsing dient een implantaat eerst goed vast te groeien in het bot, waarna op het implantaat een kroon, brug of prothese wordt geplaatst. Na plaatsing en het helingsproces, zal het implantaat hetzelfde aanvoelen als de rest van uw gebit.

Tandarts-Implantoloog Renting heeft zich gespecialiseerd in alle facetten van het vakgebied implantologie en is officieel geregistreerd implantoloog bij de NVOI. Naast een driejarige Masteropleiding in de Implantologie en Reconstructieve Tandheelkunde aan het ACTA, heeft hij verscheidene cursussen gevolgd en houdt hij de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied nauwgezet in de gaten. Naast het plaatsen van implantaten, voert hij, indien nodig, ook complexe botopbouwen uit. Het kan namelijk voorkomen dat door het ontbreken van tanden en kiezen de dikte van het bot is afgenomen. Alvorens een implantaat te kunnen plaatsen, moet de mond vrij zijn van ontstekingen en het bot de juiste dikte hebben.

Het is in onze praktijk ook mogelijk om keramische implantaten te laten plaatsen. Keramische implantaten zijn metaalvrij. Mocht dat uw voorkeur hebben, dan vernemen wij dat graag van u.

Indien u geïnteresseerd bent in het vervangen van een of meerdere tanden of kiezen, dan bent u van harte welkom voor een consult.